enfinstabos

Sista juni

Kategori: Allmänt

Sista juni och regn och kallt (just nu uppehåll). Ska detta vara sommaren i år ?
 
Anki jobbar så jag har varit och tränat själv idag. Återigen kan man konstatera vad skönt det är efteråt. På måndag blir det nog löpning.
 
Har läst lite sedan jag kom hem och väntar nu på att se Giffarnas match borta mot Häcken. Tour de France börjar idag också och det är ju en fröjd att lyssna på Roberto Vacchi och Anders Adamson. Att lyssna på dem gör det mödan värt att se på cykelåkning. :-)
 
Just nu är det mulet, men vissa blåa inslag syns...17,0 grader.
 
/Vi hörs

En tur till stan

Kategori: Allmänt

Dagen började med att jag gick och klippte mig, därefter åkte vi in och förnyade våra pass. Vi gick även runt lite på stan i blåsten och kylan för att sedan åka hem till morsan. Där handlade vi lite och bokade även tvättstugan åt henne.
 
Sandra var på anställningsintervju idag och en timme senare ringde de och sa att hon fått ett vikariat från augusti - december med stor chans till förlängning. Kul och bra jobbat, Sandra !
 
Förresten så åt vi på Sibylla Inn innan vi åkte till morsan...
 
Nu blir det vila framför tv´n...har tyvärr ont i ryggen idag.
 
Vädret då ? Molnigt, regnigt och 15,6 grader.
 
/Vi hörs

28/6

Kategori: Allmänt

Idag när jag vaknade hade man Anki bredvid sig eftersom hon hade gjort sin första natt på jobbet. Det gick bra, tyckte hon.
 
Annars har det väl inte hänt så mycket (ovanligt, va)...lite tittande på friidrotts-EM, mat, träning och strax fotboll mellan Tyskland - Italien. Därefter blir det jobbet och sista natten denna vecka.
 
Vädret har varit lite sisådär idag och graderna har varierat mellan 16 - 18. Nu däremot är det väldigt soligt och fint. Graderna visar 16,3.
 
/Vi hörs

Slappa med sport

Kategori: Allmänt

När jag gick hem i morse kändes det som höst. Blåsigt och 10 - 11 grader...
 
Efter att jag vaknat vid 12 - tiden så tog jag lite fika och slog på tv´n för att se på lite friidrotts - EM. Det känns skönt att kliva upp och vakna till framför tv - apparaten när det ändå inte är något hejdundrande väder ute.
 
Pratade med morsan och påminde henne om tvättstugan. Fick även ett sms från Sandra om att hon ska på arbetsintervju på fredag. Kul och jag håller alla tummar.
 
 
Tydligen så har Patrik fått en handledare på af nu. Äntligen...hoppas att det ger något också.
 
Nu så väntar jag bara på att Anki ska komma hem från affären och sedan blir det mera EM och sedan ikväll blir det fotbolls - EM. Semi mellan Portugal - Spanien...heja Spanien !
 
Solen lyser och det är 18,0 grader.
 
/Vi hörs

Löpning igen

Kategori: Allmänt

Vaknade vid 12:30 ungefär av att det var så kvavt. Fikade och tog det lugnt och funderade på om jag skulle springa eller gå ner till träningslokalen idag. Valde till slut att springa och det gjorde även regnet..., men skönt var det !
 
Det blev ändå 2,7 km på 16 minuter, bra med tanke på att jag inte har varit ute och sprungit sedan den 18/5.
 
Efter löpningen så fortsatte det att regna och även åska. 
 
Nu blir det slappa framför tv´n och invänta lite Allsång, men framför allt Morden i Midsomer. Nu är det sommar !
 
Det regnar lite fortfarande och det är 14,8 grader.
 
/Vi hörs

Besök hos mamma

Kategori:

Idag har jag varit till morsan och handlat och rensat i hennes skafferi. Annars inget speciellt för dagen.
 
Vädret som vanligt, lite halvgrått alltså. 17,3 grader.
 
/Vi hörs

Tre veckor kvar...

Kategori: Allmänt

...till semester.
 
Dagen har bara gått, liksom. Har inte gjort något speciellt utan väntar på att göra ett träningspass innan jag börjar jobba igen.
 
Vädret har varit hyfsat idag och det är 18,0 grader nu.
 
/Vi hörs

Dagen efter...

Kategori: Allmänt

Kul att träffa Nojja och Eva igen, även Emil, Mikaela, Meja, Sandra och Amanda.
 
Det blev mat, prat och lite spel.
 
     
 
    
 
 
Tack Patrik som skjutsade oss dit och hem.
 
Nu är det grått och 22,1 grader.
 
/Vi hörs

Midsommarafton

Kategori: Allmänt

Jaha, då var det midsommarhelg, då.
Ute är det sommar och sol, faktiskt. Ikväll bär det av till Nojja och Eva med diverse barn där. ;-)
Hoppas på finväder hela dagen och kvällen !
Nu är det soligt och 17,8 grader.
/Vi hörs

Onsdag + torsdag

Kategori: Allmänt

Igår (onsdag) orkade jag inte starta datorn på hela dagen...
Vaknade redan 10:45 och kunde inte somna om. Efter fikat så åkte jag iväg och tvättade bilen, hämtade böcker till Anki och handlade lite åt morsan. Såsade på soffan mest hela dagen. Vädret var bra, något blåsigt och 16-17 grader.
Idag (torsdag) så vaknade jag hyfsat tidigt igen, men kände mig utvilad ändå. Fikade och satt mig och njöt på balkongen.
När Anki kom hem så tog vi en promenad till Birsta och Ikea...
...och på Ikea blev det sommarbuffé.
Sedan var det bara att promenera hem igen och nu sitter vi bara och väntar på att gå ner på jobbet för att köra ett träningspass. Efter det är det bara att lägga sig i soffan och titta på fotboll.
Soligt, lite blåsigt och 19,8 grader är det nu.
/Vi hörs

Blåsigt

Kategori: Allmänt

Idag sov jag dåligt när jag kom hem. Vet inte, men det kanske var för varmt/kvavt ?
Nu sitter jag bara och väntar på att vi ska åka ner och träna vid 19-tiden och sedan se lite fotboll innan det är dags att jobba igen.
Ute är det blåsigt och molnigt. Temperaturen är måttliga 14,0 grader.
/Vi hörs

Sol och moln

Kategori: Allmänt

I morse när jag gick hem så var det soligt och fint, även under tiden jag sov så var det fint. När jag klev upp så var det fint en liten stund, sedan kom molnen. Typiskt !
Anki jobbar kvällen och jag har tränat två dagar i rad, så idag blir det inget speciellt gjort. Skulle iofs vilja åka på Timrå IK:s årsmöte, men har ingen bil.
Tre nätter kvar den här veckan, fira midsommar hos Nojja och Eva och sedan tre veckor kvar till semester...
Tänk om man kunde ha sommar nästan hela året, vad skönt det skulle vara. Sommar, bad, fotboll och hockey samtidigt ! Drömma kan man ju...
Moln och 23,1 grader bjuds det på nu.
/Vi hörs

Filmhelg

Kategori: Böcker,film och musik

Det var länge sedan, men nu blev det en riktig filmhelg.
Det började med Gone.


För två år sedan lyckades Jill fly från en seriemördare som kidnappat henne. När hennes syster försvinner är hon övertygad om att det är samma galning som ligger bakom, och Jill börjar en förtvivlad jakt för att hinna hitta sin syster medan hon fortfarande lever.

Sedan blev det The strangers.


Champagne, rosblad och tända ljus. Det var tänkt att denna kväll skulle firas. Allt planerat i detalj. Men Kristen McKay (Liv Tyler) och James Hoyt (Scott Speedman) anländer osams till hans familjs sommarhus efter ett bråk på en fest och inget blir som planerat. Häftiga diskussioner uppstår mellan paret, men när det mitt i natten knackar på dörren har de plötsligt helt andra problem att ta itu med...

Därefter Nobels testamente.


En galaklädd kvinna smyger sig obemärkt in på nobelfesten i Stockholm, och mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske nobelpristagaren i medicin och noblekommittén ordförande. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat - inte som journalist, utan som vittne. Och medan världspressen spekulerar om kopplingar till terrornätverk i Mellanöstern har Annika en helt annan teori. Spåren leder henne in i en mörk värld full av intriger och maktspel - in i nobelsfärens allra heligaste. Och även livsfarligt nära sanningen.

Sista filmen blev The lost Valentine.


Andra världskriget rasar och löjtnant Neil Thomas blir kallad ut i krig. Han tar farväl av sin gravida unga hustru på deras bröllopsdag den 14 februari 1944 på tågstationen LA Union, och lovar att komma tillbaka på deras nästa årsdag. Men innan deras son hinner födas störtar Neils flygplan i Stilla havet och han förklaras saknad i strid. Caroline blir förkrossad. Hon väntar på tågstationen i 60 år, varje alla hjärtans dag (Valentine's Day), som ett sätt att hedra hans minne, och kanske med en strimma hopp om att han ska komma tillbaka. En ung kvinnlig journalist får reda på historien och bestämmer sig för att undersöka vad som hände med Neil under kriget. Till en början ställer sig en åldrad Caroline skeptisk, men Carolines (och Neils) sonson lyckas övertala henne. Reportern och sonsonen blir dessutom förälskade i varandra under arbetet med reportaget.

Alla var bra eller hyfsad, även om den sista filmen inte riktigt är min genre.
/Vi hörs

Grå söndag

Kategori: Allmänt

Vaknade onödigt tidigt i morse. Trist, då jag vill sova länge på söndagarna eftersom jag ska jobba på natten.
Idag kommer det inte att hända speciellt mycket, eventuellt titta på en film och träna innan jobbet.
Ute är det grått och 16,1 grader.
/Vi hörs

Skön lördag

Kategori: Böcker,film och musik

Idag så inleddes dagen med frukost och melodikrysset innan vi tog oss till träningslokalen för ett pass. Körde på lite över timmen innan dusch och hemgång. Det känns riktigt bra efteråt.
När vi kom hem så åt vi lunch (rester från igår).
Efter det så la jag mig på soffan och läste klar boken som jag hållit på med ett bra tag. Seg första halva av boken, men sedan bättre.
En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden...

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

Nu är det bara Revolt kvar av triologin...
Resten av dagen så blir det tv - tittning.
Grått är det och har varit hela dagen. 15,3 grader är det också.
/Vi hörs

Stressig fredag

Kategori: Allmänt

Idag så hade jag beställt väckning till kl. 12:00 eftersom jag skulle på en läkarkontroll (sk nattundersökning). Så en timme senare befann jag mig där och allt var bra. Det känns ju bra.
Sedan åkte vi till biblioteket i Timrå och lånade hem böcker för att ha under sommaren. Det här blev vad jag lånade:
Efter det så blev det så att jag åkte och tvättade bilen och Anki väntade hos mamma. Därefter handlade vi åt henne och hon bjöd även på fika.
Efter detta så blev det Birsta och inhandling av nya sommarkläder.
Vi tog en sväng till bolaget också innan Maxi och mathandling.Stressade hem för att se matchen mellan Ukraina - Frankrike, men den blev uppskjuten ca en timme pga oväder så det var ju onödigt att stressa. :-)
Unnar mig en sån här till matchen ikväll mellan Sverige - England.
I morgon väntar ett träningspass igen. Skönt.
Ute är det ganska så blått och 14,9 grader.
/Vi hörs

Regn...igen. :-(

Kategori: Allmänt

Ännu en regnig dag. Känns som om det är det mest hela tiden, även om jag vet att det inte är så.
En natt till innan man får helg. Det känns bra. I morgon blir det läkarundersökning, en sk nattundersökning. Iom att jag jobbar ständig natt, så ska det kollas att jag mår bra och det kan väl aldrig vara fel.
Hoppas på en helg med fint väder och lite träning.
Regn och 13,3 grader är det som gäller nu.
/Vi hörs

Träningsfri vecka

Kategori: Allmänt

Den här veckans vardagar ser ut att bli träningsfria. I dag så hade jag lite att göra på förmiddagen, så det blev ingen säng före 11:00. Sov till 16:00 då Anki väckte mig och då blev det ju mat och fotboll.
Jag får se till att träna på lördag och eventuellt söndag iaf.
För övrigt så händer det inte så mycket, det liksom bara rullar på. Det jag saknar är den rätta värmen ute, så att man börjar få den rätta sommarkänslan...Visserligen har det varit varmt idag, men inte riktigt som jag vill.
Just nu är det blandat sol och moln och 17,1 grader.
/Vi hörs

Lite seg...

Kategori: Allmänt

Sitter och segar framför tv´n och ser på matchen mellan Grekland - Tjeckien. Tjeckerna leder med 2-0.
Det är en sån här trött dag i dag. Ska eventuellt gå på en promenad mellan match ett och två. Vädret ser hyfsat ut med en del moln.
Lite sol alltså och 19,9 grader.
/Vi hörs

Härlig fotbollskväll

Kategori: Allmänt

Av gårdagens balkongsittning blev det inget, då mörka moln, regn och även lite åska drog in över landskapet.
Idag har jag varit till morsan igen och handlat lite, tog även en runda med dammsugaren. Tog med mig Sandra på hemvägen eftersom hon ska jobba på Humlan imorgon.
Nu blir det England - Frankrike och sedan Sverige - Ukraina. Kanonkväll med andra ord !
Vädret är lite blandat och 14,6 grader.
/Vi hörs

Tidig söndagsmorgon

Kategori: Allmänt

Det blev inte mycket till sömn den här natten kan jag tycka. Gick och la mig vid 01:00 och vaknade ca 03:45, låg kvar i sängen till 04:30 innan jag klev upp och läste en bok istället. Fikade med Anki innan hon åkte iväg till jobbet, läste lite till och lyckades somna ca en timme.
Efter det så gick jag och tränade en timme ungefär. Nu blir det nog inget gym på en vecka, däremot promenader eller joggning.
Fint väder är det, så det blir väl lite balkongsittning snart och sedan lite EM - tittning innan en ny arbetsvecka startar.
Jag börjar längta till semestern väldigt mycket nu...
Soligt och 17,8 grader.
/Vi hörs

En skön lördag

Kategori: Allmänt

Det är en solig dag idag och vad allt känns lättare då. Skönt.
Efter frukosten så blev det en timmes träning som innehöll lite löpband och lite styrketräning. Vet inte riktigt hur jag ska fixa detta till veckan då det är så mycket fotboll...Måste fundera ut något.
Sedan när jag kom hem så blev det lite dator innan jag gick till Finstakiosken för middag. Länge sedan jag var där, men det var gott fortfarande.
Nu sitter jag med en kopp kaffe och väntar på matchstart mellan Danmark - Holland.
Solen lyser och det är 14,8 grader.
/Vi hörs

Fredag och EM

Kategori: Allmänt

Fredagen inleddes med att jag inte fick gå och lägga mig, utan jag åkte till tandläkaren istället. Positivt där var att tandläkare Maya Skålén trodde att jag inte behövde en rotfyllning. Så hon gjorde ingen sån, bara hoppas att det håller nu. Kostnad 840:-.
Efter det blev det sovning till 14:20 då det vankades tvättstuga.
Nu har även EM - fotbollen startat, så nu blir det ett par sköna veckor. Strax paus i den första matchen och då ska jag hämta tvätten och dammsuga.
Brandvarnaren behagade inte hänga kvar i taket...
Det har varit fint väder hela dagen och graderna just nu är 14,4.
/Vi hörs

Nytränad och solen lyser

Kategori: Allmänt

Den här dagen började med att tanden som jag nödlagade för ett par veckor sedan gick sönder igen. Nu skulle jag till tandläkaren på måndag, men fick en tid i morgon istället. Oavsett vad som händer med tanden, så blir det dyrt.
För övrigt så har det varit bra väder idag och nu har jag precis kommit hem från ett träningspass. Trist att det inte är fredag...
I morgon eftermiddag så startar EM - fotbollen också. Kanon !
Temperaturen är lysande 15,8 grader.
/Vi hörs

Solen lyser !

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej, men solen lyser !
Idag har jag bara varit trött och inte gjort något alls. Känner verkligen att semester behövs snart...
Sandra ska sova här i natt eftersom hon jobbar på Humlan i morgon. Perfekt att hon får någon dag här och där.
Jaja, solen lyser (som sagt) och graderna är så mycket som 14,1.
/Vi hörs

5 juni

Kategori: Allmänt

Idag så har jag varit och handlat åt morsan, tränat ca en timme och sitter nu och väntar på att jag ska gå på jobbet.
Sprang på löpband för första gången och sprang första gången på 17 dagar. Det blev tre km och lite övrig träning. Skönt !
För övrigt så händer det inte så speciellt mycket, det är väl finvädret man väntar på.
Ute är det gråmulet och 7,8 grader.
/Vi hörs

En gammal goding

Kategori: Böcker,film och musik

/Vi hörs

Vilodag...

Kategori: Allmänt

...och fortsatt grått ute. Just nu 8,4 grader.
/Vi hörs

Ett par filmer...

Kategori: Böcker,film och musik

Lördagskvällen avslutades med att vi såg på ett par filmer. Först blev det "Safe house" med bl.a Fares Fares:
Tobin Frost har undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han av de bästa agenterna som CIA haft, nu överför han istället tillgångar och säljer underrättelseinformation till vem som helst med pengar. Från handel med Nordkorea till stöd åt terroristceller – den skada han orsakat USA går inte att mäta. Nu är han tillbaka och han bär på en hemlighet.

Så snart Frost tagits in för förhör attackerar legosoldater det skyddade hus som CIA-nykomlingen Weston är satt att bevaka. Efter att nätt och jämt ha lyckats fly, måste de två osannolika kompanjonerna ta reda på om deras angripare har skickats av terrorister eller någon på insidan.

Den var bra.
Därefter blev det "The woman in black":
Den unge änklingen och advokaten Arthur Kips får i uppdrag att reda upp ett dödsbo i en by som ligger ensligt belägen på den engelska landsbygden. När han möter invånarna förstår han snart att de döljer en mörk hemlighet. Alla undviker att besöka och tala om den förfallna egendomen som tillhört kvinnan som dött. Trots att han blir varnad beger han sig dit och gör en fasansfull upptäckt - huset är hemsökt av en vålnad som söker något hon för länge sedan förlorat.

Den var dålig, lite seg.
Eventuellt så ser vi på en film nu på eftermiddagen, käkar och går och tränar innan jobbet ikväll.
Utanför fönstret är det regn och 7,3 grader. Skitkul !
/Vi hörs

Regn och tv.

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av regn och tv-tittande. Stockholm marathon, superettan (Ängelholm - Hammarby) och nu EM - kval i handboll för damer där Sverige kommer att vinna över Tjeckien.
Nu har vi ätit och nu ska vi se någon film.
Det är fortsatt regn ute och graderna är mysiga 6,3.
/Vi hörs

Skön version !

Kategori: Böcker,film och musik

/Vi hörs

Träning, mat och schlaaappa.

Kategori: Allmänt

Efter att ha vaknat idag, så blev det en tur till morsan och handla lite. Efter det Birsta för mat och blomhandling.
På eftermiddagen så tog vi oss till träningslokalen och körde ett pass. Lite bilder på en hårt arbetande Anki:
När vi kom hem så fixade vi till maten och ett glas Rosé.
Just nu slötittas det på Let´s Dance - finalen. De är hyfsat duktiga Molly och Anton.
Vädret denna fredagkväll är lite molnigt och 8,4 grader.
/Vi hörs