enfinstabos

Lite action

Kategori: Böcker,film och musik

Vi tittade på Fantastic four häromkvällen och jag tycker att såna här filmer är ganska roliga att titta på. Lättsam underhållning, liksom.

                                         

"Fantastic Four" är ett fartfyllt äventyr om hur en olycka på en rymdfarkost förändrar livet för fyra astronauter. De får superkrafter som de snabbt - om än inte helt problemfritt - lär sig hantera och blir hjälteteamet Fantastic 4. Tillsammans tar de New York med storm i kamp för att skydda stadens medborgare mot ondska. En stjärnspäckad rollista med Jessica Alba, Chris Evans och Michael Chiklis som frontfigurer, otroliga specialeffekter och action från början till slut gör "Fantastic 4" till ett högst underhållande filmäventyr!

Brooklyn´s finest

Kategori: Böcker,film och musik

Tittade på en polisfilm igår, Brooklyn´s finest,  som var bra. Man får följa tre poliser i deras jobb som de sköter lite tvivelaktigt, kan man säga.

                                                   


Tango är en hemlig polis som arbetar med drogbrott, en tjänst som tvingar honom att välja mellan vänskap och plikten. Familjepappan Sal lockas av girighet och korruption, eftersom han är fattig men hans fru behöver medicin för en sjukdom som hotar ta död på deras ofödda tvillingar. Eddie ska snart pensionera sig från polisyrket och måste varje dag hitta en anledning att fortsätta att leva, men det blir allt svårare. Alla tar de ödet i sina händer och slutligen sammanstrålar dem i Brooklyn.

Balkongfika

Kategori: Allmänt

Äntligen fick vi sitta och ta en kopp kaffe på balkongen. Det var riktigt skönt. 

                                            

Trots det varma vädret så ska jag nu titta på den sjätte finalmatchen mellan DIF - HV71. Heja DIF !

Motion

Kategori: Allmänt

Nu är det inte bara mina promenader ett par gånger i veckan som gäller

,

nu är det även pingis på jobbet varje dag. Vi är några som har börjat spela under lunchen och vi är nu inne på den andra veckan. Det är skitkul !



Förhoppningsvis visar det sig på vågen också. :-)

Gäsp...

Kategori: Böcker,film och musik

Vi började titta på en film igår kväll, men efter en kvart stängde vi av och gick och läste istället. Filmen det handlar om är District 9, en sci-fi som inte föll oss i smaken.

                                          

Det har gått över 20 år sedan utomjordingarna anlände till jorden. Mänskligheten förberedde sig då på ett fientligt möte med överlägsen teknologi, men ingenting hände. Utomjordingarna blev istället kvar som flyktingar på jorden. Varelserna placerades i provisoriska hem i Sydafrikas District 9, allt medan jordens nationer debatterade deras fortsatta öde. Men nu har människornas tålamod tagit slut. Ansvaret för utomjordingarna har därför kontrakterats MNU (Multi-National United), ett privat företag utan intresse i utomjordingarnas välfärd. MNU kommer att göra enorma vinster om de kan få utomjordingarnas vapen att fungera. Men än så länge har alla sådana försök misslyckats eftersom aktiveringen av vapnen kräver utomjordisk DNA. Spänningarna mellan människor och utomjordingar kulminerar när MNU-tjänstemän inleder omlokaliseringen av alla icke-mänskliga individer från District 9 till ett nytt läger. En av MNUs fältarbetare, Wikus van der Merwe, utlöser ett utomjordiskt virus som börjar förändra hans DNA. Wikus blir snabbt den mest jagade mannen i världen, tillika den mest värdefulle, eftersom han bär på nyckeln som kan avslöja hemligheterna om utomjordingarnas teknologier. Utstött och utan vänner finns till slut bara en plats för honom att hålla sig gömd; i District 9.

Trist film...

Kategori: Böcker,film och musik

Vi tittade på The skeptic igår kväll och det är en film som jag inte rekommenderar. Det hände ingenting under filmen.

                                     


Advokaten Bryan Becket har alltid svårt att tro på något som han inte omedelbart förstår. Efter sin fasters mystiska dödsfall ignorerar han rapporterna om att hennes victorianska hem är hemsökt och flyttar in. Konstiga saker börjar dock snart hända och Becket får möjlighet att omvärdera sin fasta inställning till övernaturliga företeelser.
                                                      

Komedi och drama

Kategori: Böcker,film och musik

Har tittat på filmen The ugly truth och tyckte att den var ganska så bra. Jag har svårt att hitta en komisk film som är tokrolig hela tiden, det blir mest som så att man flinar till och garvar ibland. Man kanske inte ska kräva så mycket mer heller...Den här var godkänd iaf.

                                                             

Katherine Heigl och Gerard Butler spelar huvudrollerna i den här vilda och roliga kampen mellan kvinnligt och manligt. Abby (Heigl) är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det gäller män. Mike (Butler) är stjärnan i hennes tv-program och vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans. De oväntade resultaten slår alla med häpnad.

Tittade även på en film som heter Precious och man har svårt att fatta att det kan vara så som på filmen.

                                                            

Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som utnyttjar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sitt liv, utan gör det även till hennes eget för första gången.

Fina dagar

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi fått lite sol och värme. Skönt att se snön smälta, även om det inte går med raketfart.

Anki jobbar hela helgen, så då har jag tvättat, dammsugit och slöat. Mest slöat.

Jag har gått på en promenad nu på morgonen och tog några kort, bl.a ett på Sköns kyrka (likadant som häromdagen) där man ser skillnad på vädret nu och då.

                            

Tog även några kort på sprickor i vägen, dock inte alla. Det blir nog mycket lagning av vägar till sommaren, kan man hoppas iaf.

                              

Jag går även genom en gångtunnel och där har det klottrats(givetvis!). Ska det klottras, så ser det bättre ut om man försöker göra något snyggt av det. Här är två kort från samma tunnel.

                          

Nu ska jag snart ta något till lunch och invänta hockeymatchen på tv senare idag. Då kommer även Anki hem och då har hon med sig ett skrovmål från Finstakiosken. :-)

Jag har 9 grader på termometern just nu.

Däckbyte !

Kategori: Allmänt

Trots att vädret inte riktigt är på min sida så bytte jag däck idag. Så nu är det bara för solen och värmen att komma fram.

Nu ska jag titta på matchen mellan DIF - LHC.

Antalet grader är för tillfället 1,9. Tjohoo. Eller nåt.

Ja, se det snöar...

Kategori: Allmänt

Jag vet inte hur tydligt det syns, men...



..och graderna är nu 2,1. Aprilväder kallas det visst. :-(

The fourth kind

Kategori: Böcker,film och musik

I går kväll så blev det filmtittning. Valet föll på "The fourth kind." Den var inte riktigt i min smak,tyvärr.

                                                       

Dr. Abigail Tyler kommer till Alaska för att intervjua människor som sägs ha blivit bortförda av Aliens. Det visar sig att de alla, oberoende av varandra, har samma detaljerade historia att berätta och Tyler kommer en skrämmande sanning på spåren ?

Filmen kan gå under genrer som thriller, drama, dokumentär och sci-fi.

Tråkigt väder !

Kategori: Allmänt

Skrev i går att våren närmar sig, men det var efter det att jag sett att blommor är på gång söderöver och solen dök upp fram och tillbaka här. Efter förmiddagens promenad och det sedvanliga gråa vädret är jag beredd att ta tillbaka det påståendet.

   

Det blev en ganska sen promenad i dag eftersom jag (efter mitt vanliga uppvaknande mellan ca 06:00 - 08:00) lyckades sova till 10:15. Det var längesedan och väldigt skönt ! Efter promenaden blev det duschning och en jättesen morgonfika.

Nu dricker jag kaffe och bara mår gott.

Vädret har gått från grått, lite regn och 2,5 grader till grått, ev. lite regn och 2 grader.

 

Våren närmar sig...

Kategori: Allmänt

...och jag har en underbar fru. Bäst att skriva det, så jag kommer ihåg det. ;-)

I dag är det lite sol och 2,4 grader.

Anteckningsbok

Kategori: Allmänt

Den här bloggen är egentligen bara en "anteckningsbok" för mig själv eftersom jag känner att jag behöver skriva upp saker för att komma ihåg vad jag sett, läst och så vidare. Skulle någon gå in och läsa här så är det väl inte så intressant för den personen, men det får liksom vara så.

Vädret är väl ungefär lika tråkigt som bloggen, grått och 3 grader.

Filmtajm...

Kategori: Böcker,film och musik

I går kväll blev det till att titta på film. Det blev "We own the night".Den var helt okej, faktiskt.

                                                         
Filmen handlar om Bobby Green (Joaquin Phoenix), en man som vänt sin släkt, där alla är poliser, ryggen. Istället driver han populära och legendariska nattklubben El Caribe. Klubben ägs av ryssar och ligger i Brighton Beach i Brooklyn. För Bobby är varje natt ett party där han hälsar på vänner och gäster eller dansar med sin vackra puertoricanska flickvän Amada (Eva Mendes), i ett töcken av cigarettrök och discomusik. Året är 1988 och narkotikan väller in över New York i en allt snabbare takt. Bobby försöker på ett vänskapligt sätt att hålla avståndet till den ryska gangster som använder hans nattklubb som högkvarter - en gangster som gjorts till måltavla av Joseph (Mark Wahlberg), Bobbys bror. Joseph är en New York-polis på väg upp i karriären och han stöds av sin far Burt (Robert Duvall), den legendomsusade biträdande polischefen.

Morgonpromenad

Kategori: Allmänt

Har varit ute och gått en promenad på morgonen. Den tog 35-40 minuter ungefär. Ganska tomt med folk, såg ett par stycken som också var ute och gick.

I dag så kommer släkten för att fira Sandra när hon fyller 23 år. Hon fyller egentligen i morgon, men då ska hon fira med kompisar. Så nu får man väl plocka i ordning lite och även plocka fram dammsugaren.

Dagens väder är grått och ca 4 grader.

Wallander.

Kategori: Böcker,film och musik

Är nu inne på den femte boken om Wallander, men tror att jag måste göra ett uppehåll efter denna. När jag läser vill jag känna att det är svårt att sluta när kapitlet tar slut, men det gör jag inte riktigt med dessa böcker.

       

Tråkigast av de här fem var utan tvekan "Den vita lejoninnan".

Någon som har ett bra bok-förslag ?

Lediga dagar...

Kategori: Allmänt

Jag har känt mig lite småhängig och trött ett par dagar, så jag tog ledigt i dag och bara slöar. Det innebär att jag blir ledig hela fem dagar. Skönt !

Så i dag tog Anki och jag tvättstugan i besittning ett par timmar innan hon skulle iväg och jobba. Jag fortsatte när hon åkte och hur konstigt det än kan låta så tycker jag att det är avkopplande i tvättstugan. Allt utom manglingen, den begriper jag mig inte på. :-(
                                                     
Nu tänker jag fixa kaffe och sätta mig tillrätta framför dumburken för att se matchen mellan Skellefteå - HV71. Heja SAIK !

3-4 grader varmt, grått och regnigt är dagens väder.