enfinstabos

Filmhelg

Kategori: Böcker,film och musik

Det var länge sedan, men nu blev det en riktig filmhelg.
Det började med Gone.


För två år sedan lyckades Jill fly från en seriemördare som kidnappat henne. När hennes syster försvinner är hon övertygad om att det är samma galning som ligger bakom, och Jill börjar en förtvivlad jakt för att hinna hitta sin syster medan hon fortfarande lever.

Sedan blev det The strangers.


Champagne, rosblad och tända ljus. Det var tänkt att denna kväll skulle firas. Allt planerat i detalj. Men Kristen McKay (Liv Tyler) och James Hoyt (Scott Speedman) anländer osams till hans familjs sommarhus efter ett bråk på en fest och inget blir som planerat. Häftiga diskussioner uppstår mellan paret, men när det mitt i natten knackar på dörren har de plötsligt helt andra problem att ta itu med...

Därefter Nobels testamente.


En galaklädd kvinna smyger sig obemärkt in på nobelfesten i Stockholm, och mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske nobelpristagaren i medicin och noblekommittén ordförande. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat - inte som journalist, utan som vittne. Och medan världspressen spekulerar om kopplingar till terrornätverk i Mellanöstern har Annika en helt annan teori. Spåren leder henne in i en mörk värld full av intriger och maktspel - in i nobelsfärens allra heligaste. Och även livsfarligt nära sanningen.

Sista filmen blev The lost Valentine.


Andra världskriget rasar och löjtnant Neil Thomas blir kallad ut i krig. Han tar farväl av sin gravida unga hustru på deras bröllopsdag den 14 februari 1944 på tågstationen LA Union, och lovar att komma tillbaka på deras nästa årsdag. Men innan deras son hinner födas störtar Neils flygplan i Stilla havet och han förklaras saknad i strid. Caroline blir förkrossad. Hon väntar på tågstationen i 60 år, varje alla hjärtans dag (Valentine's Day), som ett sätt att hedra hans minne, och kanske med en strimma hopp om att han ska komma tillbaka. En ung kvinnlig journalist får reda på historien och bestämmer sig för att undersöka vad som hände med Neil under kriget. Till en början ställer sig en åldrad Caroline skeptisk, men Carolines (och Neils) sonson lyckas övertala henne. Reportern och sonsonen blir dessutom förälskade i varandra under arbetet med reportaget.

Alla var bra eller hyfsad, även om den sista filmen inte riktigt är min genre.
/Vi hörs

Kommentarer


Kommentera inlägget här: