enfinstabos

Bekännelsen

Kategori: Böcker,film och musik

Jag har precis läst färdigt boken Bekännelsen av Boris Jeltsin. En intressant bok om hans väg upp till toppen, men också lite svår med alla ryska namn, städer och olika departement.

                        

B.J., känd för sin kritik "från vänster" av Gorbatjovs perestrojka, berättar här om sin fattiga uppväxt i Ural, sin karriär fram till posten som partichef i Moskva och invalet i Politbyrån. Vidare om avsättningen under förödmjukande former 1987 samt den oväntade återkomsten som delegat till Folkkongressen 1989. Inblickar ges i maktspelet inom Politbyrån och partibyråkraternas utmanande lyxliv.

Filmhelg.

Kategori: Böcker,film och musik

Det blev tre filmer den här helgen. På lördagskvällen såg vi först Hot shots 2, en komedi helt i min smak. Rekommenderas !

                                  

Topper Harley (CHARLIE SHEEN) har dragit sig tillbaka till ett buddhistiskt kloster, hans inkomptetente före detta chef (LLOYD BRIDGES) jobbar vidare i Vita Huset och ett gäng med amerikaner som hålls som gisslan i Mellanöstern behöver räddas! Topper är den ende som kan klara av jobbet men han är knäckt av att hans flickvän VALERIA GOLINO har gjort slut - tills en vacker CIA-agent får upp honom i sadeln igen. Det är ett livsfarligt och skrattretande uppdrag som tar Harley på en actionfylld resa kantad med parodier på filmklassiker och välkända skådespelare i festliga biroller. JIM ABRAHAMS (Titta vi flyger, Den nakna pistolen) är manusförfattare och regissör - en garanti för att filmen ska bli världens roligaste uppföljare!

En rysare fick det bli lite senare på kvällen. Valet föll på Shelter, men vi såg aldrig klart den. Den var för dålig.

                                

En kvinnlig rättsmedicinsk psykiater upptäcker att hennes ena patients alla multipla personligheter är mordoffer. Hon måste därför ta reda på vad som händer innan hennes tid är ute.

Idag så blev det en eftermiddagsfilm och då blev det I taket lyser stjärnorna. Det var också en bra film.

                                 
Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en bortglömd dikt: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

Sekten

Kategori: Böcker,film och musik

Nu har jag läst färdigt boken Sekten av Meg Gardiner. En seg bok som tog sig lite eftersom, men jag tycker inte att den var värd att sega sig igenom.

                                     

Evan Delaney är jurist och privatspanare, bosatt i Santa Barbara i södra Kalifornien. Hennes bror Brian är stridspilot, stationerad på basen China Lake. Efter att hans fru Tabitha lämnat honom och sonen Luke fråntas hon vårdnaden om barnet. Evan får ansvar för sin älskade brorson då Brian är på olika militära uppdrag. Hon blir chockad när hon får veta att svägerskan värvats av en fanatisk religiös sekt som kallar sig "De Utvalda". En hård kamp om Luke inleds nu och Evan är fast besluten att skydda honom. Men sekten skyr inga medel för att nå sitt mål, inte ens barnarov och mord. Evan tvingas använda både list och våld och uppbåda allt sitt mod för att frita pojken.

Pajräts...

Kategori: Böcker,film och musik

Ikväll så har vi sett den tredje filmen om Kapten Jack Sparrow, dvs Pirates of the Carribean. Tre bra filmer och en lysande Johnny Depp. Tyvärr så tycker jag att filmerna är något för långa.

                               

För den buffliga men ändå charmiga kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann.

Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl. 

                             

Kliv ombord och häng med på nya fantastiska äventyr i piraternas vilda värld!

Den charmige piratkaptenen Jack Sparrow (Johnny Depp) är tillbaka i ett storslaget filmäventyr fyllt av nonstop action, djävulsk pirathumor, havsmonster och kuslig svart magi. Den här gången har Jack en blodskuld att betala till den legendariske Davy Jones, de sju havens spöklike härskare - men den alltid lika sluge Jack tänker inte ge sig utan strid. Under resans gång kastas den stilige Will Turner (Orlando Bloom) och den vackra Elizabeth Swann (Keira Knightley) in i en strömvirvel av missöden tillsammans med Jack i jakten på den mytomspunna död mans kista, som är det enda som kan rädda honom från evig förbannelse!

                             

Kapten Jack Sparrow sitter fången i piraternas dödsrike, och är den siste av de nio piratlorderna vid The Brethren Court som måste samlas för att utkämpa ett sista slag om piraternas frihet. Men först måste han hittas och räddas.

 

 

En bok och en film.

Kategori: Böcker,film och musik

Jag har nyss läst färdigt boken Box 21, skriven utav Roslund&Hellström. En mycket bra bok, lättläst och spännande.

                                   

En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.




Gårdagskvällen (efter att ha besökt Drakfestivalen) bestod utav lite filmtittning och det blev Allt för min syster. Ett drama om sjukdom inom familjen och dess konsekvenser. Jag tyckte väldigt mycket om barnens skådespelarinsatser.

                                 

Vad håller ihop en familj? Nick Cassavetes, regissören till "Dagboken" och "John Q", visar återigen sin känsla för berättelser om djupa mänskliga relationer i denna inspirerande film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad - av ett barns sjukdom. Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin mfl skapar en fantastisk känsla i berättelsen om 11-åriga Anna Fitzgerald, född för att vara donator till sin leukemidrabbade äldre syster, men som till slut kräver rätt att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrar familjen eller, är det första steget mot verklig tillgivenhet, värdighet och vad det betyder att vara en familj. ALLT FÖR MIN SYSTER bygger på romanen med samma namn av Jodi Picoult.

Läsning blev det också...

Kategori: Böcker,film och musik

...under semestern.

Först blev det en bok som jag inte ens kommer ihåg, så bra var den.

Sedan blev det Postcards killers av Liza Marklund och James Patterson. Bra och mycket lättläst.

                                          

Medierna kallar dem The Postcard Killers. De är unga, vackra och välutbildade ­och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.

Nu har de kommit till Stockholm. Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack. Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld. Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer. Han har bara ett mål i livet: de ska jagas tills helvetet fryser.

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död. Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas? Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan ­ och tusen kilometer norrländsk asfalt.

Efter denna bok blev det Dans med en ängel skriven av Åke Edwardson, men den var inte så bra.

                                        

På ett enkelt hotellrum i södra London hittas en ung svensk man mördad. Kort efter sker ett liknande mord i Göteborg. Av de blodiga fotspåren att döma har en makaber dans utförts i rummen. För den 37-årige kriminalkommissarien Erik Winter och hans medarbetare blir det inledningen till en av de mest plågsamma utredningar de haft hand om.

Semestern -10

Kategori: Allmänt

Jaha, då var semestern slut för den här gången.

Det blev två kompdagar och fyra semesterveckor och vad gjordes under den tiden då ?

Ja, första dagen så råkade en husvagn trycka till bilen på Birstaparkeringen. Trist start kan man väl säga...



Sedan blev det en tripp med Cinderella inklusive bra väder.



Efter det har det varit bad på Tranviken och Maland, ett par luncher inne på Allstar och Tandoori House och även ett biobesök. Patrik har fortsatt med sin praktik och även sommarjobbat (på samma ställe). Sandra har lyckats med att skaffa lägenhet som hon flyttar in i den 1/9. Hon åker till Kristianstad i morgon tillsammans med mormor och Bertil och hämtar sina möbler.

Bra väder har det varit så det finns inget att klaga på. Mer än att semestern alltid ska gå så fort...