enfinstabos

Fler filmer...

Kategori: Böcker,film och musik

Förra helgen blev det en äldre film, dock lika hemsk nu som då. Det blev Vi barn från Bahnhof zoo.

                                          


14-åriga Christiane bor med sin mamma i utkanten av Berlin. Hon är ensam, alienerad och trött på tillvaron. En kväll lär hon känna ett gäng ungdomar och får äntligen uppleva en samhörighet med jämnåriga. Det finns bara en nackdel: det som håller ihop gänget är droger. Först valium, sedan hasch och slutligen heroin. För att inte halka efter måste Christiane haka på - raka vägen till ett liv av sprutor och prostitution i trappuppgångar och trasiga toaletter på Berlins skitigaste bakgator.

Lördagskvällen slutade med filmen Robin Hood.

                                          

Historien om en bågskytt i Kung Rikard Lejonhjärtas armé som slogs mot de invaderande Normanderna i 1300-talets England. Filmen tar sin början efter Rikards död och belägringen av Chalus-Chabrol och visar hur denne man snabbt blir impopulär hos den nyligen krönte prins John och den engelska adeln.

Ännu en bok...

Kategori: Böcker,film och musik

Odjuret av Roslund&Hellström blev det den här gången. Rätt så bra, men kändes sådär ibland. Svår att sätta betyg på.

                                  

Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad - han kommer att mörda igen.

I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.

Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?

Ännu en film

Kategori: Böcker,film och musik

Den här gången blev det Centurion, en blodig och ganska rå film. Den var rätt så bra och får godkänt.

                                        

Året är 117, och det romerska riket sträcker sig från Egypten och Spanien i väst till Svarta havet i öst. I norra Storbritannien har den obarmhärtiga erövringen stoppats på grund av den effektiva gerillateknik som utkämpas av en fiende som vägrar ge sig: ett vilt och skräckinjagande stamfolk känt som Pikterna. Quintus (Michael Fassbender,INGLOURIOUS BASTERDS)är den enda överlevande efter Pikternas brutala angrepp på ett romerskt fort. Han marscherar norrut tillsammans med romarnas legendariska Nionde Legion, anförd av general Virilus (Dominic West,THE WIRE). De är beordrade att utplåna Pikterna från jordens yta, och avrätta deras ledare. Men då legionen utsätts för ett bakhåll, och general Virilus tillfångatas, tvingas Quintus och de överlevande soldaterna utkämpa en desperat kamp för överlevnad bakom fiendens linjer. Fast i en skoningslös terräng och hålla sig på avstånd från de fruktansvärda Pikterna och deras hämndlystna ledare Etain(Olga Kurylenko,JAMES B. QUANTUM OF SOLACE).