enfinstabos

Agatha Christie

Kategori: Böcker,film och musik

Är precis klar med boken Mord på ljusa dagen av Agatha Christie. En bok om monsieur Poirot, den belgiske detektiven.

Lättläst och gillar man Poirot som tv-serie tycker man om den här också. Man ser honom framför sig när man läser...

                                          

En semester med lugn och ro, är allt Hercule Poirot vill ha. Han reser till ett hotell, avskilt beläget på en ö, men bland gästerna finns Arlena Marshall - en vacker men fåfäng kvinna som helt öppet flirtar med Patrick Redfern, framför ögonen på hans hustru Christine och alla hotellets gäster. En dag hittas Arlena död på en strand, under utredningen kommer en rad förvirrande och underliga detaljer fram.

Actionrulle

Kategori: Böcker,film och musik

Vi tittade på filmen From Paris with Love igår. En action med mycket skjuta och många döda, dock för overklig för min smak.

                                   

En ung anställd vid den amerikanska ambassaden i Paris slår sig ihop med en amerikansk spion i ett försök att förhindra en terroristattack i staden.

Regn=film

Kategori: Böcker,film och musik

Grått och regnigt ute, vad gör man då ? Jo, man tar fram en gammal film och tittar på den. Den här gången blev det Charlies änglar, en skön och lättsam action.

                                      

Natalie, Dylan och Alex är tre snygga och tuffa privatdeckare, som byter förklädnad oftare än du hinner blinka och de är utrustade med det senaste i fråga om häftiga prylar, snabba båtar och bilar. Tjejerna är dessutom experter på österländska kampsporter. Deras chef är den hemlighetsfulle Charlie som bara kommunicerar med dem via radio. Charlie har också en ställföreträdare, Bosley, som emellanåt gör mer skada än nytta när han försöker hjälpa tjejerna med sina uppdrag. I Charlies änglar är deras jobb att hitta den kidnappade affärsmannen Eric Knox, chefen för datorföretaget Knox Technologies. Spåren leder till hans konkurrent och rival, Roger Corwin , ägaren av världens största system av telekommunikationssatelliter.

Dagens mål...

Kategori: Allmänt

...är en promenad. klart!

...är ett besök hos frissan. Klart!

...är ett skrovmål på Finstakiosken. Klart!

Nu kan man slöa resten av dagen. ;-)

Patrik följde med till kiosken, men åt inget. Konstig prick, men ett trevligt sällskap. Nu åkte han iväg för att fiska.

Jag sätter mig väl och tittar på Ryssland - Tyskland i hockey - VM.

Boy A

Kategori: Böcker,film och musik

Vi tittade på en sevärd film häromdagen. En film om återanpassning till samhället.

                                          

När Jack vid 24 års ålder släpps ut ur fängelset har han tillbringat merparten av sitt liv inlåst. 14 år tidigare begick han ett hemskt dåd tillsammans med en annan pojke, en händelse han nu hoppas kunna lägga bakom sig för alltid. Jacks mentor och fadersgestalt bli övervakaren Terry som hjälper honom genom en mognadsprocess som borde ha startat långt tidigare. Men det förflutna släpper inte greppet och vare sig tabloidpressen eller Terrys riktige son tänker tala tyst om vad som hänt...

Seg bok...

Kategori: Böcker,film och musik

Har nu läst färdigt Kamelklubben och måste säga att den var väldigt seg. Det var så långa partier med förklaringar och funderingar så det blev segt och tråkigt.

                                 

I utkanten av Washington DC huserar Kamelklubben. Den består av fyra udda och illa medfarna medlemmar, och är helt utan makt. Deras mål är att ta reda på
"sanningen" om vad som händer i landet.
Den brokiga församlingen leds av en man med ett dunkelt förflutet som kallar sig Oliver Stone. Klubben ägnar dag och natt åt att granska fantasifulla konspirationsteorier,nyheter och myndigheternas förehavanden för att försöka finna sanningenoch ställa USA:s ledare till svars inför folket. Men inte i sina vildaste mardrömmarkan Stone föreställa sig den konspiration som Kamelklubben är på väg att avslöja...

Efter att ha bevittnat ett mord slungas klubben huvudstupa in i en intrig som sträcker sig ända in i Vita Huset, full av oväntade vändningar, högt spel och globala förvecklingar. Klubben slår sig ihop med Alex Ford, en veteran inom Secret Service, som motvilligt blir en av aktörerna i en av de mest rysliga incidenter som någonsin utspelat sig på amerikansk mark. Händelsen kan mycket väl leda till den slutgiltiga urladdningen mellan två skilda världar, och det enda som står i vägen för katastrofen är fem oväntade hjältar.

Tidsfördrivs-film

Kategori: Böcker,film och musik

Har suttit och tittat på The incredible hulk och tycker att det är en helt okej "tidsfördrivs-film". Det är ingen superfilm, men den är bra gjord och hänger man inte upp sig på att det är lite väl overkligt ibland, så är det en okej film. Vädret är ändå grått ute, så...

                         

Den unge vetenskapsmannen Bruce Banner letar desperat efter ett motmedel mot den gammastrålning som under ett misslyckat experiment skadat hans celler. Olyckan har förändrat Banners liv för alltid. Under vissa förhållanden går kraften han bär inom sig inte längre att tygla och han förvandlas till: The Incredible Hulk.

Sedan olyckan har Banner levt isolerad från omvärlden och den kvinna han älskar, Dr. Elizabeth "Betty" Ross, för att undvika att den maktgalne generalen Thaddeus "Thunderbolt" Ross får reda på hans hemlighet. Banner vet nämligen att Ross skulle fängsla honom och utnyttja hans övernaturliga kraft i militära syften. Men plötsligt hotas staden av en monstruös varelse och Banner ställs inför sitt svåraste val någonsin: att acceptera ett undanskymt liv som Bruce Banner eller att ta kontroll över den kraft som han bär på, och släppa lös - THE INCREDIBLE HULK.

Som vanligt :-(

Kategori: Allmänt

Jag har varit och tvättat bilen. Nu regnar det.

Söndagen

Kategori: Allmänt

Efter att återigen ha vaknat tidigt, så gick vi ut på en morgonpromenad. Tyvärr så blev den väldigt kort eftersom det blåste så kallt. Hem och fika, läsa tidningen och kika på film.

Allt eftersom dagen gick så började jag få ont i nacken av någon anledning. Trött har jag också varit idag.

Nu på kvällskvisten så tog vi och gick ut på en halvtimmes promenad iaf, så lite nyttig har man varit ändå. Nu är det bara att ladda inför vardagen igen.

Söndagsfilmen

Kategori: Böcker,film och musik

En söndag då det inte händer särskilt mycket är det skönt att titta på en film och idag blev det Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer. Lite action och lite komedi, bra gjord dessutom. Bra underhållning.

                                          

Fantastic Four håller som bäst på att försöka komma tillrätta med sina inte helt problemfria nya roller som nationens superhjältar när ett nytt hot dyker upp i den mystiska Silver Surfer.

Situationen blir allt värre när deras ärkefiende Dr Doom även blandas in i spelet och superhjältekvartetten får återigen ta till all sin kreativitet och sina superkrafter för att bekämpa ondskan.

Promenad och restaurang

Kategori: Allmänt

Efter att ha vaknat jättetidigt och legat vaken en timme, så lyckades jag somna om igen och vakna ca 08:45. Det känns okej. Eftersom vi ska ut och äta på restaurang ikväll, så bestämde jag mig för att ta en extra lång promenad idag.

Jag gick till Johannedals grusplan, upp på Berghemsvägen, sedan Kyrkvägen och ner mot Västland och slutet på min vanliga promenadväg. Det tog ganska precis en timme. Nu kan man äta och ta en öl med gott samvete. ;-)

Soligt och fint är det ute också, kanske värmen är riktigt på väg nu ? Hoppas det iaf.

Krigsfilm

Kategori: Böcker,film och musik

Igår kväll så tittade vi på filmen The hurt locker, en film om bombröjare i Irak. Det som slår en mest av filmen är väl egentligen vilken press de lever under i ett krig. Filmen var bra.

                                       

När det amerikanska bombröjningsteamet i Bagdad får en ny befäl-havare kastas de unga bombexperterna ut på ett hissnande uppdrag i den sönderskjutna storstaden. Är det ansvarslös krigföring eller en blodig bärsärkagång? Och kan man överleva ett jobb som bokstav- ligen är en tickande bomb?

The Hurt Locker har beskrivits som den hittills bästa filmen om kriget i Irak. Adrenalinstimulerande action och en intensiv spänningsupp-levelse som har bedårat kritiker över hela världen och redan renderat filmen ett otal priser!

Var är värmen ?

Kategori: Allmänt

Nu har det snöat/haglat vid ett par tillfällen idag och det känns väl som skit ungefär. Lite mer värme skulle inte skada.

Sandra har åkt hem mot skåne idag, men stannar i hufvudstaden först i några dagar. Hon åker väl ändå mot sommaren på något sätt...

Jag pratade nyss med Anki på telefon (hon jobbar) och då sa hon att hon pratat med ett par kompisar till oss och det blev bestämt att vi ska gå ut och äta på Tandoori House till helgen. Gott, längtar redan. Nu gör det inget att det är två arbetsdagar kvar av veckan...

Söndagen

Kategori: Allmänt

Ja, söndagen bestod av en morgonpromenad i blåsten, lite snö och allmänt slöande. Anki jobbade hela dagen så det blev mest att jag sprang mellan datorn och tv´n. Dagen gick ändå på något sätt...

Total kontroll

Kategori: Böcker,film och musik

Äntligen så har jag läst en bok som var spännande mest hela tiden och det var boken Total kontroll av David Baldacci. Lite seg från början tycker jag, men det är väl för att man ska lära sig alla personer i boken. Klart godkänd.

                                               

Ett flygplan utsätts för ett attentat och sprängs i luften. Alla de 181 ombordvarande dör. Jason Archer anställd på ett av världens ledande IT-företag finns med på passagerarlistan. Men inte bland de omkomna.

Komedi

Kategori: Böcker,film och musik

Efter att ha tagit en morgonpromenad, handlat och spelat på trav, så bestämde jag mig för att titta på en film som jag har sett ett par gånger. Det blev Yrrol - en kolossalt genomtänkt film. En film med många överraskningar helt enkelt. Den är kul.

                                         

Se fram emot en helkväll med satir, snusk och samtid i en osalig blandning. Vad mer kan man önska sig? I dessa dystra tider?

Hur många gånger har det sagts om en film: "Ni har aldrig sett något liknande"? Den här gången är det faktiskt sant. I denna film ingår bland annat en bartender med naken underkropp, en dubbelkista med inbyggd paj, en våldsbenägen flygvärdinna, fem skrikande frälsningssoldater, en blind TV-försäljare, en snaskig tennisboll, samt - naturligtvis - FABROR BOSSE - snuskigare än någonsin.