enfinstabos

Filmtittning...

Kategori: Böcker,film och musik

Eftersom Anki jobbade fredagskvällen och även Patrik var iväg på lite jobb, så blev det filmtittning för min del. Jag började med filmen 300, en film om ett historiskt slag vid Thermopylae.

300 - Special Edition (2 disc) - DVD - Film

"Detta epos av Frank Miller (Sin City) är en våldsam och dramatisk skildring av det 2487 år gamla historiska slaget vid Thermopylae.

I de effektfulla och våldsamma scenerna som är en kombination av live action och CGI-animation skildras hur Kung Xerxes persiska armé med hundratusentals soldater utmanas av 300 dödsföraktande män från Sparta.

Under ledning av kung Leonidas försöker de desperat försvara sin stad från ett smalt bergspass. Detta är filmkonst när den är som bäst."

Jag tyckte att den var riktigt dålig.

Sedan blev det lite action, det blev Mission Impossible, kommentarer överflödiga egentligen. Det händer mycket och en hel del är mycket overkligt, men det hör ju liksom till.

Mission Impossible - Special Edition (2 disc) - DVD - Film

Efter denna film så kom Anki hem och då bestämde vi oss för att kolla på Linje 1 2 3 kapad.

Linje 1 2 3 kapad - DVD - Film

"Ett gäng tungt beväpnade gangsters ledda av den kallhamrade Mr Blue kapar ett tunnelbanetåg med passagerare och begär en skyhög lösensumma. Veteranen Zachary Garber, är polisen som förhandlar med kaparna och får de inte sin vilja igenom, kommer de att börja döda en efter en i gisslan. Allt är planerat in i minsta detalj, men frågan är hur kaparna ska kunna ta sig levande därifrån, fångade i en tunnel, omringade av poliser.

Ett gäng tungt beväpnade gangsters ledda av den kallhamrade Mr Blue kapar ett tunnelbanetåg med passagerare och begär en skyhög lösensumma. Veteranen Zachary Garber, är polisen som förhandlar med kaparna och får de inte sin vilja igenom, kommer de att börja döda en efter en i gisslan. Allt är planerat in i minsta detalj, men frågan är hur kaparna ska kunna ta sig levande därifrån, fångade i en tunnel, omringade av poliser."

Den var sådär...

Eftermiddagen och kvällen gick iaf och nu tänkte jag eventuellt kolla på Mission Impossible 2.